Hypnos

Hypnos

Direkt översatt från grekiskan betyder ordet hypnos sömn och kommer egentligen från den grekiska sömnguden Hipnos. Hypnos har inget med sömn att göra utan tvärtom är ett tillstånd där alla våra sinnen blir koncentrerade och fokuserade. Vi går varje dag in och ut av detta tillstånd vilket gör det till ett naturligt tillstånd. Vad du kan få uppleva under hypnos är ett mentalt avslappnat tillstånd som ofta medför en fysisk avslappning. Ett bra exempel på när du försätter dig själv i hypnos är t.ex. när du kör bil från punkt A till B och när du kommer fram till B så kommer du inte ihåg exakt hur du kom dit fast du kört hela vägen. Det som händer då är att du går på ”autopiloten” vilket är en form av självhypnos där det undermedvetna styr.

Vad kan man behandla med hjälp av hypnos?

 • Stress
 • Långvarig smärta
 • Trauman
 • Fobier
 • Beteendemönster
 • Tvångstankar och oro
 • Självkänsla/självförtroende
 • Vikt/viktkontroll
 • Ångest/depression
 • Allergier 
 • Sluta röka/snusa
 • m.m...
Alysha Rosly Trkddjkfk48 Unsplash

Varför ska man använda hypnos?

Många av de problem som vi människor bär med oss idag är resultatet av våran totala inlärningsprocess genom livet. Problemen skapar mönster som sätter sig i det undermedvetna och vi reagerar utan att tänka oss för. Ett exempel på detta är spindelfobi, det är inget vi är födda med att vara rädda för utan något vi lärt oss under livets gång. Se på små barn, de springer gärna fram och vill ta, klämma och ibland smaka utan en tanke på vad det kan leda till...  
Varför använder man då hypnos för att förändra problem som rädslor?
Jo för att det är ett effektivt och säkert sätt att behandla problem utan att försätta en person för onödiga risker eller stresspåslag då man jobbar i ett mentalt avslappnat tillstånd.

Hypnos kan vara ett bra sätt att på djupet i det undermedvetna göra förändringar samt medvetandegöra varför problem uppkommer.

Hypnos kan vara bra för dig som redan testat andra terapier men inte fått de resultat du önskat dig!

Hur fungerar hypnos?

Innan själva hypnosen börjar så går vi tillsammans igenom när, var och hur problemen uppstår genom ett coachande samtal.  

Under hypnos eller ett naturligt mentalt avslappnat tillstånd så kopplas det medvetna sinnets kritiska faktor mer eller mindre bort samtidigt som du är fullt medveten och närvarande och då kan själva terapin börja genom att de suggestioner som terapeuten ger accepteras och installeras direkt i hjärnans Blueprint, alltså manualen över hur hjärnan fungerar. Nästa gång du utsätts för det som du valt att förändra så utgår hjärnan då från den nya manualen och friheten är ett faktum!

Rajesh Rajput Sw8ldxgisuy Unsplash

Känner du att du inte får ut all din inneboende kraft? 
Har du mönster som tynger dig? 
Har du svårt att släppa taget? 
Är backspegeln större än framrutan? 

Är du stressad? 

Om svaret är JA på någon av dessa frågor så boka en hypnossession NU och frigör din inneboende kraft! 
Hypnos är en godkänd behandlingsform av skatteverket och du kan använda ditt friskvårdsbidrag och du får ett kvitto.

För företag tillkommer 25% moms på hypnosbehandlingar.

Investera i dig själv

Boka tid för att få hjälp av en specialist