Behandlingar

Naprapati behandling

Naprapati

Vi undersöker, diagnostiserar, behandlar, rehabiliterar och förebygger smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av kroppen. Vi ser på helheten och tar hänsyn till såväl kroppsliga som psykologiska och sociala faktorer som kan bidra till att smärta och andra besvär uppstår. I behandlingen används olika manuella tekniker. Manipulation och mobilisering syftar till att återskapa funktion i leder och kombinera

Läs mer om Naprapati
Vnk Massage

Massage

Massage är en behandlings teknik för att minska stress, muskelspänningar, förebygga och rehabilitera muskel o senskador. Massage har en smärtlindrande och cirkulatorisk effekt på kroppen. Idrottsmassage är en mer djupgående behandling av muskler och bindväv. Idrottsmassage är ett bra komplement till träning och tävling för ökad återhämtning, träningseffekt och prestation.

Läs mer om Massage
Vnk Dry Needling

Dry Needling

Dry Needling är inte akupunktur! Dry Needling är en typ av nålbehandling som används som ett komplement i Naprapatbehandlingen. Målet är att minska spända muskelfibrer och avlägsna triggerpunkter i muskeln på ett effektivt sätt. En triggerpunkt kan orsaka smärta både lokalt och stråla till andra delar av kroppen.

Läs mer om Dry Needling
Ultraljudsbehandling

Ultraljudsbehandling

Mekanismen bakom terapeutiskt ultraljud är något som kallas kavitation. Ultraljudet skapar en vibration på valt djup i mjuk vävnad som har en rensande effekt. Oönskade ämnen rensas bort och läkande blodcirkulation kan nå fram området o kan främja läkning. Ultraljudsbehandlingen har också en värmande effekt som ökar genomträngligheten i cellväggen och underlättar för immunförsvaret. Terapeutiskt ultraljud används för att snabba på läkning och minska smärta hos patienter med senskador ex. tennisarmbåge, samt muskelbristningar, bursiter, och muskelsmärta.

Investera i dig själv nu