Behandlingar

Massage

Varför ska man ta en massage och vad är skillnaden på massagen vi utför?

  • Avspänningsmassage för ökat välbefinnande o inre lugn.
  • Behandlandemassage i smärtlindrande syfte.
  • Idrottsmassage som komplement i din träning.

    Känner du dig stel?
    Har du ont i musklerna?

Massage som behandling

Massage är en behandlingsteknik som syftar till att minska stress, muskelspänningar, förebygga och rehabilitera muskel och senskador. Massage har en smärtlindrande och cirkulatorisk effekt på kroppen.  

Det välbefinnande och lugnande effekten av massage kommer framför allt från frisättning av oxytocin och endorfin. Smärtlindringen uppnås via “Gate Control Theory”, beröringen i massage hämmar smärtimpulser från att uppfattas av nervsystemet och skapar samtidigt ett lugn på insidan. 

Idrottsmassage är en mer djupgående behandling av muskler och bindväv där vi fokuserar på triggerpunkter eller med ett annat ord muskelknutor. 
Idrottsmassage är ett bra komplement till träning och tävling för ökad återhämtning, träningseffekt och prestation. Tekniken används i förbyggande syfte för att förhindra muskelskador men även i behandling och rehabilitering de. 

En massagebehandling är 30 minuter. 

Har du ont i kroppen eller saknar energi, kontakta oss redan idag. Vi ger dig en förståelse och kunskap om hur vi tillsammans kan lösa dina besvär långsiktigt.